Langgestrekte hoeve met wagenhuis

Beschrijving

Hoeve op omheind erf, aan straatzijde afgesloten met beukenhaag. Verankerd bakstenen woonstalhuis met aansluitende schuur van acht + twee traveeën onder pannen zadeldak (nok parallel aan Boechoutselei), uit de tweede helft van de 19de eeuw, aflijnende baksteenfries; zijpuntgevels met vlechtingen.

Zuidelijke voorgevel geritmeerd door zwarte bakstenen lisenen; segmentboogvensters en -deur in omlijsting van zwarte baksteen; getraliede vensters. Laatste travee met rechthoekige schuurpoort. Noordelijke achtergevel met rechthoekige muuropeningen, westelijke zijgevel met getoogde laadluiken.

Ten noorden, parallel gebouwd wagenhuis met bakhuis (ten westen) en varkenskot (ten oosten) verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Deels opengewerkte zuidgevel (wagenhuis).

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita