Burgerhuis ontworpen door Jos Chabot

Beschrijving

Ruime eengezinswoning in nieuwe zakelijkheid gesigneerd architect J. Chabot; opgetrokken in 1935 in opdracht van het echtpaar Cabuy-De Swert. Twee brede traveeƫn en twee bouwlagen met parement van witte gevelsteen op souterrain van arduin, geopend met betraliede patrijspoorten. Hoger opgetrokken linkertravee gemarkeerd door een trapsgewijs opgaande band, bordes en balkon met buisleuningen en glas-in-loodraam met zeegezicht. Rechthoekige en ronde metalen ramen. Volgens eigenares met origineel interieur.

• KADASTER ANTWERPEN, Mutatieregisters Mechelen, schetsen, 1935/56.

Auteurs :  Plomteux, Greet