Dubbelwoning Oosterwijck-Van Eycken

Beschrijving

Alleenstaande tweegezinswonng, vroeger genaamd "den Boot", in nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van Walter Van den Broeck van 1932.

Bakstenen lijstgevels met afgeronde hoeken, rechthoekige en radvormige muuropeningen. Horizontaliteit door doorlopende vensterregisters. Een boven de kroonlijst uitstekende koker scheidt de twee woningen: nummer 27 beschilderd.

• Mortsel, Technische Dienst.
  • LEONARD E., Over de tentoonstelling van den "Kring voor Bouwkunde" te Antwerpen (22 februari - 9 maart 1941), in Bouwkunst en wederopbouw, I, nummer 3, maart 1941, 71-72.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita