Bejaardentehuis Mayerhof

Beschrijving

Zogenaamd "Mayerhof" bejaardentehuis dat in 1960 het "Sint-Fredericusgesticht" overnam, laatstgenoemde in 1901 ten behoeve van bejaarde echtparen opgericht door mevrouw Mayer-van den Bergh ter nagedachtenis van haar zoon Fritz Mayer-van den Bergh. In een grote tuin, naast het moderne bejaardentehuis (1967): het kloostergebouw (nummer 67), gesloopt in 1980; de oorspronkelijke kapel van 1909 (nummer 79) en twee gezinswoningen (nummers 73-75 en 83-85) van 1904-05 naar ontwerp van architect Joseph Hertogs.

Auteurs :  Steyaert, Rita