Villa Godefroid en Villa Constantin

Beschrijving

Tweegezinswoningen zogenaamd "Villa Godefroid" en "Villa Constantin" (1904-05) van het oorspronkelijke Sint-Fredericusgesticht naar ontwerp van architect Joseph Hertogs. Aanvankelijk waren er tien woningen samen met de kapel in een kring gebouwd. Baksteenbouw van een à twee bouwlagen onder zadeldaken (mechanische pannen). Lijst- en topgevels gemarkeerd door uit- en inspringende gevelpartijen (onder meer portieken), gebruik van witte baksteen voor doorlopende banden en ontlastingsbogen. Diverse, veelal beluikte muuropeningen.

Auteurs: Steyaert, Rita