Modernistisch burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis in stijl der nieuwe zakelijkheid van 1936 naar ontwerp van de ingenieur Eelens en architect Stassin, vermoedelijk werd het ontwerp licht gewijzigd bij de opbouw, onder meer muuropeningen van de voorgevel. Baksteenbouw van één, twee en drie bouwlagen onder plat dak op negenoog rechthoekig grondplan.

Boeiend volumespel door een smalle lagere partij aan straatzijde die door de afgeronde hoektravee met bekronend balkon verbonden wordt met het hogere volume achteraan. Westelijke zijgevel met halfrond uitspringende trapzaal, waarin grote verticale vensterpartij met metalen roeden. Rechthoekige vensters, deels getralied en met vernieuwde ramen op begane grond. Recent vergroot met laag aanbouwsel aan zuidzijde.

• Mortsel, Technische Dienst, Bouwaanvragen 1935, nummer 1728.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita