Villa Marie-Prosper

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Marie-Prosper

Beschrijving

Villa opgetrokken in eclectische stijl met art-nouveau ornamenten, gedateerd 1912. Burgerhuis van het enkelhuistype onder pannen schilddak, twee traveeën en twee bouwlagen van gele baksteen verlevendigd met vlakke beschilderde banden, kleurige mozaïekpanelen en kordon. Bredere rechter travee met driezijdige houten erker waarop een fraaie balkonleuning, verhoogd met puntgevel met houten overkraging.

Rechthoekige vensters. Links, hoefijzervormige toegang tot portaal, rechthoekige deur met rond bovenlicht. Links in portaal: zeer mooi tegeltableau in art-nouveaustijl: vrouwenfiguur met opschrift: "L'Automne symbolisant la maturité de l'année et portant le thyare des vendanges, presente les fruits qu'a dorés le soleil de l'Eté". Blinde oostelijke zijgevel met mozaïekmedaillons waarin vrouwenhoofden.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita