Villa Armand en Villa Agnes

Gemeente Mortsel
Status Verbouwd of Gesloopt

• Actualisatie Mortsel (actualisaties: 08-06-2007 - 08-06-2007).
  • Adrescontrole Mortsel (adrescontroles: 18-09-2007 - 18-09-2007).
  • Inventarisatie Mortsel (geografische inventarisatie: 01-01-1985 - 31-12-1985).

Beschrijving

Zogenaamd "Villa Armand" en "Villa Agnes" (zie opschrift). Leegstaande houten huizen (zie krijgsdienstbaarheden) uit de tweede helft van de 19de eeuw. Alleenstaande tweegezinswoning van vier traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak (leien) waarin dakkapellen en oeil-de-boeuf. Lijstgevels op arduinen plint, borstwering met balusters (tweede verdieping) en kroonlijst op consoles. Zijgevels eindigend op vooruitspringende puntgevels, eerste travee met veranda en balkon (nummer 52 verbouwd tot garage). Rechthoekige vensters in geblokte omlijsting. Inmiddels gesloopt.

Auteurs: Steyaert, Rita