Vrije basisschool Sint-Benedictus

Beschrijving

Opgericht in 1879 met 20ste-eeuwse gebouwen in L-vorm geplaatst in bouwblok tussen Van Dijck- en Lepelstraat.

Baksteenbouw van 1908 (zie gevelsteen) van twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de Van Dijckstraat) gemarkeerd door lisenen, segmentboogvormige vensters.

Zuidelijke straatgevel: topgevel op schouderstukken met datering 1908 (topstuk).

Ten noorden hiervan: baksteenbouw (loodrecht op de Lepelstraat) van twee bouwlagen van 1915-16 met art-deco-ornamenten, vernieuwde ramen en luifel (1983), aansluitende (parallel aan de Lepelstraat) vleugel uit midden 20ste eeuw.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Het gebouw met art-deco-elementen, loodrecht op de Lepelstraat, is niet in 1915-1916 gebouwd, maar wellicht in 1931-1932.

Door een brand in 1986 is het jaartal 1908 van de voorgevel verdwenen.

• Informatie verkregen van Liesbeth Remue (november 2020).