erfgoedobject

Woonhuis Botte

bouwkundig element
ID
1367
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/1367

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis Botte
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

L-vormige villa van 1968-1970, naar ontwerp van architect bOb Van Reeth. Vrij gesloten voorbouw, met bergruimte, bureau, wasplaats, keuken, badkamer en sanitair, enkel doorbroken door de beglaasde inkom- en trappartij en schuin aflopende koepels. Ook in de leefruimten werd de intimistische sfeer bewaard door de zenitale verlichting aan de noordzijde en het ruime, overdekte terras aan de zuidzijde. Opengewerkte bovengevels gekenmerkt door verspringende vlakken, die corresponderen met de slaapkamers. Opvallend in het grondplan is de schuine inplanting van verschillende elementen zoals onder meer de trap en de terraskoepel.

  • Informatie, plannen en foto's verleend door Architektenwerkgroep Antwerpen.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Mechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Woonhuis Botte [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/1367 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.