Boerenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Boerenhuis met aansluitende stalling, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw van drie + drie traveeën en twee bouwlagen onder mank zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) op een gecementeerde plint, hoeken gemarkeerd door lisenen. Zuidgevel met driezijdeige erker en brede zwart omlijnde band van baksteenmozaïek. Steekboogvensters onder gebogen waterlijst, dito deur in de zuidelijke zijgevel.

Aan noordzijde aansluitend wagenhuis van twee traveeën onder mank pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), steekboogluik en rechthoekige poort. Ten westen parallelle bakstenen stalling onder pannen zadeldak.

Auteurs: Steyaert, Rita