Steenbakkerij N.V. Samenwerking

Beschrijving

Steenbakkerij zogenaamd "N.V. Samenwerking" met oostwaarts van de De Laetstraat twee ringovens + schouw, omgebouwd tot klampovens, twee series klampovens van vijf kamers elk en tussenliggende opslagplaats voor steenkool, alles nog in werking. Tussen De Laet- en Boomsestraat: droogloodsen. Ten westen van de De Laetstraat nog een verbouwde ringoven en schouw, buiten werking. Ten noorden van de Boomsestraat: droogloodsen en verlaten machinekamers naast moderne fabriekshal (huidige voorbereidingshal); de onderdoorgang onder de Boomsestraat en het vervoer per spoor van voorbereidingshal naar ovens worden nog druk gebruikt.

Auteurs: Plomteux, Greet