Twee villa's

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee villa's

Beschrijving

Twee oudere villa's, respectievelijk vier en drie traveeën en twee bouwlagen onder tentdak (pannen), te dateren in het vierde kwart van de 19de of het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummer 285, gebouwd in 1900, wordt vanouds bewoond door een welvarende tuindersfamilie; het afgeknot dak is bekroond met een belvedère.

Vrijwel rechthoekige volumes met bakstenen lijstgevels, geopend met licht getoogde vensters; nummer 277 met rechthoekige vlak omlijste deur, nummer 285 met schouderboogdeur in arduinen omlijsting. Klassieke gevelafwerking met eenvoudig hoofdgestel, op nummer 277 met leeuwenkoppen in het fries.

• STADSARCHIEF MECHELEN, Modern Archief 4443, 1900, nummer 26.

Auteurs: Plomteux, Greet