Steenbakkerij De Neef-Landuyt

Beschrijving

Voormalige steenbakkerij met drie verlaten ringovens (1905 en volgende) respectievelijk ten oosten en ten westen van de Struyfstraat met bijhorend kantoortje en een bewaarde schouw aan vermelde straat; machine- en droogkamers ondergebracht in groot bakstenen gebouw aan Boomsestraat. De droogloodsen ten zuiden van de Boomsestraat werden gesloopt, die ten noorden fel uitgedund.

• Provinciaal Archief Antwerpen, VI, Niel, 1905-1925 dossier 68.

Auteurs :  Plomteux, Greet, Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Van deze steenbakkerij zijn enkel een fabrieksschoorsteen en een gebouw op Struyfstraat 71 bewaard. De rest van de gebouwen werd gesloopt.

Auteurs : Hooft, Elise