Beschrijving

Hoeve uit de 18de eeuw; rechthoekig woonstalhuis (nok parallel aan de straat) aan zuidzijde, rechthoekige schuur (nok parallel aan de straat) aan noordzijde en rechthoekig bakhuis (nok parallel aan de straat) aan westzijde. Gelegen op afgepaald beboomd domein.

Woonstalhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder schilddak (mechanische pannen). Verankerd bakstenen gebouw op beschilderde plint. Geprofileerde en bepleisterde omlopende kroonlijst. Onderkelderde zuidoostzijde met getraliede rechthoekige keldervenstertjes bij zuid- en oostgevels, getraliede opkamervensters rechthoekig en bolkozijn van hardsteen. Eertijds beluikte, getraliede kruis- en kloosterkozijnen, van hardsteen, strekse bogen. Rechthoekige deur in vlakke omlijsting van arduin met kwarthol beloop, onder recent rechthoekig bovenlicht. Stallinggedeelte met recente stalvensters, gedichte rondboogpoorten, rondboogdeur en recente rechthoekige poort en deuren. Aantal zolderluiken op arduinen onderdorpels.

Merkwaardige langsschuur onder schilddak (Vlaamse pannen). Bakstenen gebouw met open wagenhuis aan westzijde. Met leem bestreken vakwerkwand tussen wagenhuis en schuur. Oudste teruggevonden datering in schuurgebinte 1788.

Rechthoekig tweedelig bakhuisje met aangebouwde oven, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Enkele rechthoekige venstertjes en korfboogdeur.

Auteurs: Wylleman, Linda