Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis, drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, samen met drie aanpalende huizen in 1910 opgericht.

Bepleisterde, beschilderde lijstgevel met arduinen plint, puilijst en vensterdorpels; risalietvormende middentravee met gebombeerd ijzeren balkon; rechthoekige muuropeningen met stucwerkversiering rond de bovenvensters (gecanneleerde pilastertjes, boogvelden met waaier, panelen met palmetten). Origineel schrijnwerk, onder meer deur met smeedwerk. Veranda met indrukwekkende glas-in-loodkoepel met bloemmotieven.

De gelijktijdige opgetrokken buurhuizen met sobere bakstenen gevel en getoogde muuropeningen.

• STADSARCHIEF MECHELEN, Modern Archief 4466, 1910, nummer 249.