erfgoedobject

Woonstalhuis

bouwkundig element
ID: 13887   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/13887

Juridische gevolgen

 • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonstalhuis
  Deze vaststelling is geldig sinds 29-03-2019

 • is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteel Bossenstein
  Deze vaststelling is geldig sinds 29-03-2019

Beschrijving

Woonstalhuis (nok parallel aan de aardeweg), uit het vierde kwart van de 18de eeuw of het eerste kwart van de 19de eeuw (?) ingericht als woning in 1976. Bakhuisje (nok loodrecht op de straat) aan westzijde. Omgeven door weiland en bossen aan westzijde van het kasteel Bossenstein.

Rechthoekig gebouw met oostelijke voorgevel van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen) met recente dakkapellen. Verankerde baksteenbouw op gepikte plint. Rechthoekige getraliede en beluikte vensters met arduinen dorpels en strek van gesinterde steen. Rechthoekige deur in arduinen omlijsting met bovenlicht. Voormalig stalgedeelte met korfboogpoort en ovale oeils-de-boeuf.


Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda
Datum  : 1985


Relaties

 • Is deel van
  Kasteel Bossenstein

 • Is deel van
  Moorstraat

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Woonstalhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/13887 (Geraadpleegd op 05-06-2020)