Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Herenhuis, voortuin afgezet met fraai smeedijzeren hek uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), uit de tweede helft van de 19de eeuw (?) verbouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Gecementeerde baksteenbouw op arduinen plint. Gekorniste kroonlijst op klossen en onderstrepend tandmotief. Rechthoekige vensters op lekdrempels in gecementeerde vlakke omlijsting met oren. Rechthoekige deur onder halfronde luifel van gekleurd glas in lood met art-nouveau-inslag.

Auteurs: Wylleman, Linda