Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Aan rooilijn gelegen herenhuis van het dubbelhuistype met lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgeknot tentdak (leien), van circa 1900.

Baksteenbouw op arduinen sokkel, met kordonlijsten en zware houten kroonlijst. Bakstenen hoekpilasters en licht risalietvormende deurtravee geaccentueerd door rondboogvormig dakvenster onder zadeldak. Steekboogvensters op kordonvormende onderdorpels; op eerste bouwlaag met arduinen latei, sluitsteen en rolluikkasten; op tweede bouwlaag met bakstenen waterlijst; bewaard houtwerk. Steekboogvormige vleugeldeur in geriemde omlijsting van arduin; bewaard houtwerk.

Links flankerend aanbouwsel van drie traveeën en één bouwlaag onder afgeknot tentdak met vorstkam. Steekboogvensters en -deur; bewaard houtwerk.

Auteurs: Wylleman, Linda