erfgoedobject

Molenhoeve

bouwkundig element
ID
13905
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/13905

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Molenhoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Oorspronkelijk hoeve met losstaande bestanddelen gelegen op hoek met Ranstsesteenweg. Woonstalhuis (nok loodrecht op de straat) met kern uit de 18de eeuw, langsschuur (nok parallel aan de straat) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (?) aan oostzijde.

Noordgevel van het woonstalhuis met sporen uit de 18de eeuw: hoekblokken van zandsteen, bouwnaden wijzend op oorspronkelijke dakhelling, onderkelderde noordoosthoek met getralied keldervenstertje en opkamervenster namelijk beluikt kloosterkozijn in beschilderde omlijsting van zandsteen met negblokken en kwartrond geprofileerde tussendorpel.

Hoeve verbouwd in de 20ste eeuw en in 1981-82 geheel gecementeerd alsook interieur verbouwd tot café met de benaming "Molenhoeve".


Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Molenhoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/13905 (Geraadpleegd op )