Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaande woning uit de tweede helft van de 19de eeuw (?), (nok parallel aan de straat) met schuurtje (nok parallel aan de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw (?), gelegen in sterk beboomde tuin, aan straatzijde afgesloten door sierlijk gesmeed ijzeren hek.

Rechthoekig dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw (?) in neoclassicistische stijl. Bepleisterd en beschilderd bakstenen gebouwtje met vlakke hoekpilasters, eenvoudig hoofdgestel met geprofileerde lijst en houten kroonlijst op klossen. Beluikte rechthoekige vensters en rechthoekige deur. Westgevel met polygonale uitbouw.

Auteurs: Wylleman, Linda