erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID: 13941   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/13941

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 29-03-2019

Beschrijving

Hoevetje (nok parallel aan de straat) uit het eerste kwart van de 19de eeuw (?) en het eerste kwart van de 20ste eeuw, met stal (nok loodrecht op de straat) uit de eerste helft van de 20ste eeuw aan noordzijde. Omhaagd domein met omvangrijke moestuin.

Rechthoekige verankerde baksteenbouw van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), in het eerste kwart van de 20ste eeuw verbreed naar het westen toe met nieuwe voorgevel. Deels open aanbouwsel op standvinken en onder lessenaarsdak (Vlaamse pannen) aan oostgevel. Onderkelderde noordoostzijde met getraliede kelderopeningen in oostgevel en getralied opkamervenster in noordgevel. Enkele rechthoekige vensters met arduinen dorpels, steekboogvormige muuropeningen in westgevel.


Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda
Datum  : 1985


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Langgestrekte hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/13941 (Geraadpleegd op 05-08-2020)