• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dorpswoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Vermoedelijk opgetrokken tussen 1809 en 1833. De nummers 1 tot en met 9 staan op terrein waarop de "Hoeve bij de kerk" stond, afhankelijk van de Sint-Bernardsabdij van Hemiksem. Kwam vanaf 1636 in bezit van het bisdom Antwerpen en werd in februari 1798 verkocht als zwart goed.

Gecementeerde baksteenbouw; beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels en houten lateien; bewaard houtwerk. Rechthoekige deur met houten latei.

• VAN DER AVERT W., Onuitgegeven nota's (1984).

Auteurs: Wylleman, Linda