Herberg Het Meuleke

Beschrijving

Voormalige herberg "Het Meuleke", modo café "Mooie Mooie". Woning en herberg van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien en mechanische pannen), met kern uit het tweede kwart van de 18de eeuw en vernieuwde muuropeningen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Hier stond reeds een woning in de 17de eeuw, circa 1725 tot herberg zogenaamd "Het Meuleke" ingericht. Herbouwd tussen 1737 en 1742 door Jaspar van Merlen. Werd verdeeld in twee woningen in 1870.

Verankerd en gekalkt bakstenen gebouw op gepikte plint. Beluikte rechthoekige vensters met houten latei en arduinen lekdrempels, rechthoekige deuren met houten latei. Zijgevels met muurvlechtingen, rechthoekige luiken of vensters met arduinen dorpels, uilengat.

• VAN DER AVERT W., Onuitgegeven nota's (1984).

Auteurs: Wylleman, Linda