Gebouw met drie woningen

Beschrijving

Gebouw (nok loodrecht op de straat) waarin drie woningen; één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), aanbouwsel onder aanleunend lessenaarsdak bij de westgevel; kern uit de 18de eeuw (?) en verbouwd in het vierde kwart van de 19de eeuw. Voormalig bijgebouw van herberg Het Meuleke. In 1882 vergroot en verbouwd namelijk opbouw nieuwe woning en oven, en de bestaande oven werd verbouwd tot schuur en woning. Verankerd bakstenen gebouw op beschilderde plint, bouwnaden van de oost- en westgevels versterkt met zandsteen. Beluikte rechthoekige vensters en rechthoekige deuren met arduinen dorpels. Een rondboogvenster in voorgeveltop, gedichte rondboogdeur in de oostgevel.

• VAN DER AVERT W., Onuitgegeven nota's.

Auteurs: Wylleman, Linda