Beschrijving

Hoeve met kern uit de 18de eeuw (?) verbouwd in het derde kwart van de 20ste eeuw. Ingeplant op omhaagd domein met weide, bereikbaar via aardeweg verbonden met de Oude Vaartstraat.

Tot woning verbouwd rechthoekig woonstalhuis (nok parallel aan de straat) aan zuidzijde van het domein, aan oostzijde twee recente rechthoekige stallingen (nok loodrecht op de straat) en aan noordzijde bakhuis (nok parallel aan de straat) uit de 18de eeuw (?). Tegen de noordgevel woonstalhuis ronde waterput met houten wip.

Voormalig woonstalhuis met zuidgevel van zeven traveeën en één bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen en riet), naar verluidt gedateerd 1727 (haardbalk). Gekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Bij verbouwing in het derde kwart van de 20ste eeuw bleef het volume bewaard maar werden de muuropeningen gewijzigd.

Rechthoekige gekalkte bakstenen stallen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Tweedelig gekalkt bakstenen bakhuisje onder zadeldak (Vlaamse pannen), rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Wylleman, Linda