School

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed School

Beschrijving

Bakstenen schoolgebouw (nummer 4) en dito aanleunende onderwijzerswoning (nummer 2, heden politiecommissariaat) te dateren 1875 en volgende.

Schoolgebouw van veertien traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat). Per travee geritmeerd door lisenen; afwisseling van segmenten rondboogvensters; ingangstravee verhoogd met fronton waaronder arduinen paneel met inscriptie "Jongensschool".

Onderwijzerswoning van vier traveeën en twee bouwlagen eveneens onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat) met ten westen aanbouw van één travee onder lessenaarsdak. Dubbelhuisopstand met horizontaliserende cordonvormende lekdrempels van de bovenbouw.

Auteurs: Plomteux, Greet

De onderwijzerswoning van vier traveeën en twee bouwlagen (voorheen nummer 2) werd gesloopt.