Vijf aaneengesloten arbeiderswoningen

Beschrijving

Aaneengesloten bebouwing van vijf 19de-eeuwse arbeidershuizen, elk twee traveeën en anderhalve bouwlaag onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat).

Gecementeerde lijstgevel met licht getoogde muuropeningen; beluikte vensters. Aan de achterzijde gedeeltelijk lager aanbouwsel onder lessenaarsdak.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs : Plomteux, Greet