Morenhoeve

Beschrijving

Hoeve omgeven door weilanden. Vernieuwde, eertijds omwalde, hoeve met woonstalhuis en schuur waarvan het vroeger algemeen volume bewaard bleef. Ten oosten in het verlengde van het vernieuwd woonhuis (nok loodrecht op de straat): hoger opgetrokken gebouw van twee traveeën onder steil zadeldak (golfplaten) in traditionele bak- en zandsteenstijl te dateren in de 17de eeuw of de eerste helft van de 18de eeuw, mogelijk vroegere cijnskamer (?).

Verankerde bakstenen noord- en oostgevels met zandstenen banden waarin resten van een wigvormig ontlastingssysteem; nieuwe muuropeningen. Noordgevel met rechthoekig keldervenster en gedichte vensters (zie opkamer). Ingebouwde west- en zuidgevel.

Ten zuiden van het woonhuis, parallel gebouwde bakstenen langsschuur onder pannen zadeldak, afgewolfd aan oostzijde.

Auteurs: Steyaert, Rita