Klooster van de zusters van Vorselaar

Beschrijving

Klooster met aanpalende kapel ten oosten; voormalige klaslokalen ten westen en ten zuiden. Te dateren in het vierde kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat).

Bakstenen lijstgevel. Aflijnende fries met I-vormige ankers. Licht getoogde vensters. Rondboogdeur in bakstenen omlijsting met bekronende nis waarin Sint-Jozefsbeeld.

Aan de oostzijde, eenbeukig bakstenen kapelletje van twee traveeën onder zadeldak (leien, nok parallel aan de straat), gekoppelde spitsboogvensters.

In de voormalige schoolgebouwen zijn heden de Christene Sociale Werken en het Parochiecentrum ondergebracht. Verbouwde bakstenen gebouwen, respectievelijk acht en zeven traveeën onder zadeldak (nokrichting loodrecht op en nokrichting parallel aan de straat); segmentboogvensters.

Auteurs: Plomteux, Greet