Beschrijving

Omhaagde hoeve met in U-vorm geplaatste losstaande bestanddelen opklimmend tot de 19de eeuw. Parallel gebouwd woonstalhuis en schuur, ten noorden haaks hierop wagenhuis.

Woonstalhuis van zeven traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat). Verankerde baksteenbouw, onderkelderd aan oostzijde; getraliede en beluikte rechthoekige vensters, opkamervensters in oostgevel; rondboogvenstertjes in zuidelijke straatgevel; rechthoekige deuren; dito stalvensters en korfboogpoort laatstgenoemde in oostgevel.

Ten oosten: bakstenen langsschuur onder pannen zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), vernieuwde zuidgevel met twee steekboogpoorten.

Ten noorden: bakstenen wagenhuis onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), korfboogpoorten en rechthoekige luiken.

Auteurs: Steyaert, Rita