Woonhuis ontworpen door A. Verreyt

Beschrijving

Rijhuis in nieuwe zakelijkheid/art deco van circa 1935, gesigneerd architect A. Verreyt. De sterk hiërarchisch opgebouwde gevel vertoont een geprononceerde venstertravee met afgeronde hoek en dakterras en een aansluitende, achteruitwijkende inkomtravee met keldergarage. Bruinrood bakstenen parement op hoge, afgeboorde onderbouw van arduin. Rechthoekige vensters met getrapte dagkanten en zandstenen vensterstijlen, versierd met motieven die in het smeedwerk worden herhaald; oorspronkelijke metalen deur.

• KADASTER ANTWERPEN, Mutatieregisters Mechelen, schetsen, 1935/22.

Auteurs: Plomteux, Greet