Landhuis Hazelfhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis Hazelfhof

Beschrijving

Alleenstaand landhuis (nok loodrecht op de straat) gelegen binnen beboomd en omheind domein. Nagenoeg rechthoekig gebouw van één bouwlaag, tot twee bouwlagen verhoogde drie middentraveeën onder haaks zadeldak voorzien van windborden (mechanische pannen); aanbouwsel van één bouwlaag onder plat dak aan westzijde en één van twee bouwlagen onder zadeldak aan oostzijde. Grotendeels daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw en de 20ste eeuw met mogelijk oudere kern zie kruiskozijn.

Bepleisterd en beschilderd bakstenen gebouw op arduinen plint. Sierlijke rechthoekige balkons met gietijzeren leuningen. Een beluikt kruiskozijn en verder beluikte rechthoekige vensters, beluikt rechthoekig en een rondboogvormig deurvenster. Rechthoekige deur met fraai bovenlicht met ijzeren roedeverdeling; korfboogdeur.

Auteurs: Wylleman, Linda