Schuur van Steenen hoeve

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Steenen hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen, mogelijk met kern uit de 18de eeuw doch verbouwd in het vierde kwart van de 19de eeuw en inmiddels verbouwd tot villa's in het derde kwart van de 20ste eeuw. Oorspronkelijk woonstalhuis (nok parallel aan de straat) en langsschuur (nok parallel aan de straat) aan noordzijde.

Voormalig woonstalhuis (nummer 43) met bewaard volume maar gewijzigde muuropeningen. Verankerde en beschilderde baksteenbouw van één bouwlaag onder afgewolfd dak (riet). Rechthoekige vensters en rondboogdeur.

Langsschuur (nummer 38) onder schilddak (riet) verbouwd in het vierde kwart van de 19de eeuw, zie muren en muuropeningen. Deels verankerde, heden beschilderde baksteenbouw op gepikte plint. Rechthoekige vensters in omlijsting van natuursteen, rondboogdeur en steekboogpoorten met diamantkopvormige sluitstenen. Inmiddels uitgebreid met woonruimten aan noordzijde en oostgevel voorzien van toegangsdeur.

Auteurs: Wylleman, Linda

Aanvullende informatie

Enkel de schuur (nummer 38) ten noorden is bewaard. Het woonstalhuis (nummer 43) dat zich ten zuiden bevond, is afgebroken.