Atelierwoning Albert Van Dyck

Beschrijving

Kleine alleenstaande woning op omhaagd, beboomd domein op hoek met A. Van Dyckstraat. Opgetrokken naar ontwerp van Huib Hoste in 1930. Toen werd de voorziene bergplaats tegen de noordgevel niet verwezenlijkt. Circa 1935 verbouwd naar ontwerp van Huib Hoste namelijk verlengd aan westzijde en witgeschilderd. Verbouwd na 1970 namelijk vergroot, ramen gewijzigd en vervangen door aluminium, interieur gewijzigd.

Woning in Nieuwe Zakelijkheid met drie rechthoekige volumes van één of twee bouwlagen onder platte daken. Beschilderde baksteenbouw; portiek bij zuidgevel. Rechthoekige muuropeningen, meestal geplaatst op de hoeken.

• Sint-Lucasarchief Brussel, archief H. Hoste, dossier 366.
  • ELNO K.H., Huib Hoste 75 jaar, in De Periscoop. Spiegel van het literair en artistiek leven, jaargang VI, nr. 4, 1 februari, Brussel, 1956, 1, 8.
  • S.N., Ruimte. Tweemaandelijks tijdschrift, redactie H. Hoste en K.H. Elno, 1ste reeks, nr. 3, Antwerpen, maart 1954, 27.
  • SMETS M., Huib Hoste voorvechter van een vernieuwde architectuur, Brussel, 1972, 113-115, 157.

Auteurs: Wylleman, Linda