Woning Corthout

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa uit 1974-1977, gebouwd in opdracht van de gynaecoloog Erik Corthout en zijn echtgenote Chris Van Gestel, naar een ontwerp door de interieurarchitecten Claire Bataille en Paul Ibens, in samenwerking met architect Lieven Langohr. Tuinaanleg naar ontwerp van Jacques Wirtz.

Het strakke patroon van deze transparante villa, een skeletconstructie uit staal en glas georganiseerd rond een centrale patio, sluit elke expressieve willekeur uit. De lichte structuur geeft het visuele ritme aan, waarbinnen het programma vrij is ingeschreven.

• BEKAERT G. 1995: Hedendaagse architectuur in België, Tielt, 166-167.
  • VAN SYNGHEL K., THOMAES J., KIECKENS C. & DUBOIS M. 2003: Claire Bataille Paul Ibens Projecten en objecten 1968-2002, Gent.