Reeks van drie arbeiderswoningen

Beschrijving

Reeks symmetrisch opgebouwde arbeiderswoningen, omhaagde voortuin; telkens drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (kunstleien) met dakkapellen, van circa 1900 (?).

Baksteenbouw op arduinen plint; decoratieve muurbanden van lichtere baksteen. Nummer 109 is uitgewerkt als een driezijdige erker onder een gebroken puntgevel. Steekboogvormige muuropeningen met strek van lichte baksteen. Nummer 109 voorzien van rechthoekige deur met bovenlicht in vlakke omlijsting van arduin met kroonlijst.

Auteurs: Wylleman, Linda