Beschrijving

Hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Woonstalhuis (nok parallel aan de straat) met smalle omhaagde voortuin, langsschuur (nok parallel aan de straat) aan noordzijde. Erf bereikbaar via vlak brugje over beek ten noorden en gietijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Rechthoekig woonstalhuis met een dubbelhuis van vijf traveeën, één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen).

Deels verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen dorpels; bewaard houtwerk. Rechthoekige deur in vlakke omlijsting van arduin; bovenlicht met metalen roedeverdeling. In het verlengde stalling van vijf traveeën met vernieuwde rechthoekige stalvensters. Doorlopende baksteenfries met muizentand onder kroonlijst. Rechthoekige bakstenen langsschuur van vijf traveeën onder wolfsdak (mechanische pannen); jaartal 1875 op sluitsteen poort westgevel, met vermelding "GVH CAT". Travee-indeling door middel van vlakke verankerde lisenen. Zijgevels met muurvlechtingen. Steekboogvormige venstertjes en deuren met sluitsteen, uilengaten in top. Korfboogpoorten met sluitsteen.

Auteurs: Wylleman, Linda