Danckershoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Danckershoeve

Beschrijving

Zogenaamd Danckerhoeve zie de benaming onder gebogen druiplijst. Hoeve met losse bestanddelen, uit de 19de - 20ste eeuw; woonstalhuis (nok parallel aan de straat) en recente stalling aan noordzijde. Gelegen op hoek met de Danckerse weg.

Rechthoekig woonstalhuis van elf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (cementpannen), kern uit de 19de eeuw (zie twee laatste traveeën), grotendeels in het tweede kwart van de 20ste eeuw gecementeerd en verbouwd alsook vergroot met twee traveeën aan westgevel. Deels gecementeerde baksteenbouw op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters en deur met houten lateien.

Auteurs: Wylleman, Linda