Beschrijving

Achterin gelegen hoeve, grotendeels uit de 20ste eeuw, enkele gedeelten uit de tweede helft van de 19de eeuw (?). Aan noordelijke voorzijde kleine, beboomde en afgepaalde weiden.

Erf bereikbaar via aardeweg, doorlopend naar weiland aan zuidzijde. Meldenswaardig zijn de kleine rechthoekige stalling (nok loodrecht op de straat) aan oostzijde; langsschuur (nok parallel aan de straat) aan zuidzijde, met flankerend open wagenhuis en bakhuisje (nok parallel aan de straat), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Overige gebouwen namelijk woonhuis (nok parallel aan de straat), verscheidene stallingen en aanbouwsels aan zuidzijde, uit de 20ste eeuw.

In 1897 werd een landbouwstokerij toegevoegd ten oosten van het woonhuis naar ontwerp van ingenieur Bernard; afgebroken voor 1938. Kleine rechthoekige stalling (nok loodrecht op de straat), baksteenbouw onder wolfsdak (golfplaten en riet); korfboogvormige muuropeningen en oculi. Bakstenen langsschuur (nok parallel aan de straat) onder wolfsdak (riet) met ten zuiden aanbouwsel onder lessenaarsdak (Vlaamse pannen); oostgevel met verbouwde rechthoekige poort onder halfrond bovenlicht met metalen waaier. Open wagenhuis tegen oostgevel langsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bakhuisje onder zadeldak (Vlaamse pannen) tegen zuidgevel van het wagenhuis. Langsschuur en wagenhuis afgebroken in 1982.

• Provinciaal Archief Antwerpen, VI, Stabroek, dossier 4.

Auteurs: Wylleman, Linda