Eclectische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectische villa

Beschrijving

Alleenstaande villa gelegen in beboomde tuin; omhaagde voortuin, boogbrugje over de zuidelijke beek en bakstenen poort met houten hek. Rechthoekig gebouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadel- en schilddak (leien), gedateerd anno 1909 op tegelpaneel borstwering en uitgevoerd naar ontwerp van gebroeders Wauters. Neotraditioneel gebouw met art-nouveau-elementen in tegelpanelen en gootlijst op houten consoles.

Baksteenbouw op arduinen plint, gecementeerde banden en borstwering met tegelmozaïek. Rechts risaliet onder neorenaissance-schoudergevel; rechthoekige erker waarop balkon met houten leuning. Rechthoekige vensters met ontlastingsbogen. rondboogvormig bij tweede bouwlaag en voorzien van tegelmozaïek. Rechthoekige vleugeldeur. Achterin gelegen westelijk aanbouwsel van één bouwlaag onder zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat).

• Jubelalbum van den kring voor bouwkunde 1900-1910, Antwerpen, s.d. [1910], p. 99.

Auteurs: Wylleman, Linda