Rustoord Molenheide

Beschrijving

Neoclassicistisch landhuis met bijgebouw ten oosten, te dateren 1902-1910. Hoofdgebouw van 1902; twee bouwlagen onder leien mansardedak.

Verspringende gecementeerde lijstgevels met geblokte hoekpilasters, noordgevel met ten westen markerende hoektravee onder leien tentdak, balkon met sierlijke ijzeren leuning. Rechthoekige en rondboogvormige muuropeningen. Heden volledig ingesloten door nieuwe bouw.

Ten oosten: laag U-vormig bijgebouw onder leien mansardedak van 1910. Gebogen gecementeerde gevelwanden met geblokte pilasters. Rechthoekige vensters en segmentboogdeuren Binnenruimte overdekt met glazen koepel. Inmiddels gesloopt en vervangen door nieuwbouw op zelfde grondplan.

Auteurs: Steyaert, Rita