Guddegemhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Guddegemhoeve

Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde boerderij gelegen in landelijk gebied aansluitend bij Ternessen. Iets hoger gelegen woonstalhuis van zes traveeën onder leien schilddak (nok parallel aan de straat), ten zuiden haakse langsschuur, opklimmend tot de 18de eeuw (?).

Verankerd bakstenen woonstalhuis met rechthoekige muuropeningen, onder meer opkamervenster in westgevel; betraliede en beluikte vensters. Gecementeerde zuidgevel.

Langsschuur onder schilddak (nok loodrecht op de straat, riet en golfplaten), oost- en zuidgevel met verticale beplanking op bakstenen stoel, bakstenen noord- en westgevel; noordoostelijke hoek uitgespaard, rechthoekige poort. Gebint met datavermeldingen die teruggaan tot 1711.

Auteurs: Steyaert, Rita