Villa Sunny Home

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Sunny Home

Beschrijving

Eclectische villa van twee bouwlagen en souterrain (betraliede segmentbogige keldervensters) onder overkragende leien zadeldaken; gelegen in omheinde tuin.

Beschilderde baksteenbouw met verspringende gevellijnen, mooi balkon en erkers aan oost- en zuidzijde, voorzien van houtwerk met art-nouveau-inslag. Segmentbogige muuropeningen. Aan noordzijde halfronde uitbouw met koepel.

Auteurs: Plomteux, Greet

Aanvullende informatie

Villa in cottagestijl, gebouwd in opdracht van de heer J. Van den Camp, naar een ontwerp door de architect Alfred Portielje uit 1909. Uitgebreid met een traphal met koepel en halfronde apsis in beaux-artsstijl aan de noordzijde, en bouw van een chauffeurswoning, in opdracht van Albert Dineur, naar een ontwerp door de architect Jos. Bascourt uit 1923.

• Archief en Documentatiecentrum Schoten, bouwdossiers Schotenhof.
  • STRAUVEN F. 1993: Jos. Bascourt 1863-1927. Art nouveau in Antwerpen, 119 en 134.