Sint-Lutgardis Openluchtschool

Beschrijving

In 1936 opgericht als internaat voor zwakke kinderen uit de Sint-Lutgardisschool te Antwerpen, later ook opengesteld als externaat voor zwakke kinderen uit het omliggende.

Aan de straatzijde zogenaamd buitenverblijf van juffrouw L. De Schutter, heden conciërgewonng en leraarslokalen, gebouwd in 1931 (zie gevelsteen in de hal, voormalige achtergevel).

Iets achterin vier paviljoenen met klaslokalen van 1936 sequens (zie gevelsteen met volgend opschrift: "Op zondag 4 oktober 1936/ werd deze gedenksteen/ gelegd door Mejuffrouw/ E. Gevaert/ als voorzitster der vereeniging/ Kath. Vlaamsch Onderwijs/ ad majorem Dei gloriam"). Eenvoudige witgeschilderde bakstenen gebouwen met plat dak en rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Plomteux, Greet