Villa Buitenrust

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Buitenrust

Beschrijving

Villa in art deco van circa 1930, gesigneerd architect J. Chabot (gevelsteen); vrijwel rechthoekig buitenhuis van vier traveeën, twee bouwlagen op verhoogde begane grond en schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Bakstenen, deels gecementeerde lijstgevels met art-decoversiering; geaccentueerde, risalietvormende hoekpartij met centrale inkom, beschermd door brede houten luifel; oorspronkelijke, horizontaal belijnde ramen met luiken op de begane grond, houten deur met glas en metaal en zijgevelvenster met gekleurd glas. Vernieuwd interieur.

Een op details na identieke villa zogenaamd "Villa Ilonka" bevindt zich aan de Auwegemvaart nummer 146.

Auteurs: Plomteux, Greet