Dorpswoningen Ter Brakken

Beschrijving

Ter Brakken volgens recent houten naambord. Rechthoekig gebouw van 1778 (zie sluitsteen van de linker deur) met omhaagde tuintjes aan oost- en westzijde, met ronde gecementeerde waterput met wip aan oostzijde; grenzend aan domein van zogenaamd Catershof.

Zuidelijke voorgevel van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen en leien), deurtravee met houten rechthoekige dakkapellen onder afgewolfde daken (leien). Flankerende aanbouwsels onder lessenaarsdaken (Vlaamse pannen), rechter uit de 19de eeuw (?) en linker uit de 20ste eeuw.

Verankerde baksteenbouw. Zuidgevel met beluikte bolkozijnen van beschilderde zandsteen (?) onder tweeledige strekse boog. Korfboogdeuren met hardstenen sluitsteen. Westelijke zijgevel met steekboogvenster in beschilderde omlijsting van zandsteen (?). Zijgevels met rechthoekige zoldervenstertjes met houten of arduinen dorpels.

Auteurs: Wylleman, Linda