Smidse

Gemeente Schilde

• Actualisatie Schilde (actualisaties: 22-08-2007 - 22-08-2007).
  • Adrescontrole Schilde (adrescontroles: 26-10-2007 - 26-10-2007).
  • Inventarisatie Schilde (geografische inventarisatie: 01-01-1985 - 31-12-1985).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Smidse

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kasteel van 's Gravenwezel en omgeving

Beschrijving

Voormalige smidse, heden verbouwd tot woning; omheind en met gras begroeid domein. Rechthoekig gebouw van heden vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit het vierde kwart van de 19de eeuw (?). Vermoedelijk vergroot met één travee aan zuidzijde zie bouwnaad.

Verankerde baksteenbouw. Rechthoekige muuropeningen met houten lateien. Recent aanbouwsel bij noordelijke voorgevel; oostgevel met aanbouwsel onder lessenaarsdak.

Auteurs: Wylleman, Linda