Hoeve bij kasteel Botermelk

Aanhorigheden van kasteel Botermelk gelegen aan de zuidzijde van het domein.

Hoeve uit laatste kwart 19de of begin 20ste eeuw bestaande uit woonstalhuis met oostelijke langsschuur en noordelijk wagenhuis. Het woonhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak met getrapt dakvenster; de aanleunende achteruitwijkende stal onder dito dak. Beide gebouwen opgetrokken uit baksteen en overschilderd met rood, geel en zwart; trompe l'oeil poort en vensters in westelijke zijpuntgevels, respectievelijk van woonhuis en stal. Voorts diverse muuropeningen. Langsschuur met speklagen en kleurige baksteenfries; segmentbogige muuropeningen.

Auteurs: Plomteux, Greet