Dienstgebouw van kasteel Selsaete

Juridische gevolgen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kasteel Selsaete met omgeving

Beschrijving

Dienstgebouw van kasteel Selsaete verbouwd tot woonhuis. Breedhuis van zeven + twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met rechthoekige beluikte vensters. Voorgevel geritmeerd door lisenen. Segmentboogpoort in de middentravee. Verankerde achtergevel van één bouwlaag.

Auteurs: Steyaert, Rita